Fikri Işık'tan 30 Ağustos açıklaması

Milli Savunma Bakanı Işık, "30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam, sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir. Kastım 30 Ağustos törenlerinin yapılması veya yapılmaması değildir. Onu hükümet değerlendirecektir" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.08.2016 - 17:06

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından bazı milletvekilleri yerlerinden söz alarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Bakan Işık da yerinden söz alarak eleştirilere yanıt verdi.

15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tepkinin, 30 Ağustos ruhunun bir yansıması olduğunu belirten Işık, şöyle konuştu:

"30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam, sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir. Kastım 30 Ağustos törenlerinin yapılması veya yapılmaması değildir. Onu hükümet değerlendirecektir. Ancak 15 Temmuz gecesi yaşanan, yavrularımızda, gençlerimizde hala bir travma olarak devam eden, uçakların alçak uçmasından, tankların sokaklara çıkması gibi görüntülerden oluşan travmadan dolayı bu 30 Ağustos törenlerinde askeri araçların gösteri yapmayacağını kastettim."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız