Gerçekle bellek arasında...

'Yanılsamalar Kitabı', 'Yükseklik Korkusu', 'New York Üçlemesi', 'Ay Sarayı' gibi başyapıtların yazarı Paul Auster'ın yılın en iyileri arasında yer alan son kitabı 'Görünmeyen' Türkçe'de.

Haberler 11.01.2010 - 11:42

Paul Auster’ın yeni romanı 'Görünmeyen', dünya eleştirmenlerinin değerlendirmesinde yılın en iyi kitapları arasına alınmakla kalmadı, yazarın en önemli romanı olarak da tanımlandı.

Auster bu romanında gerçekle bellek, yazarlıkla kimlik arasındaki belirsiz sınırı irdeleyerek “Amerika’nın en görkemli yaratıcı yazarlarından biri” tanımını gerçekten hak ettiğini bir kez daha kanıtlıyor.

1967 baharında New York’ta başlayan roman, iç içe geçen dört bölüm boyunca Paris’e ve Karayip Adaları’na kadar uzanan karmaşık bir ilişkiler zincirini anlatıyor.

Şair olmak isteyen üniversiteli Adam Walker, siyasal bilimler profesörü Rudolf Born ve sevgilisi Margot ile başlayan aşk üçgeni, Walker’ın ablasını, Born’un üvey kızını da içine alan dörtgenlere, beşgenlere dönüşüyor.

Vietnam savaşına öfkeli 68 Kuşağı’nı, enseste kadar varan coşkulu bir cinsel açlığı, sürekli bir adalet arayışını felsefi göndermelerle ören 'Görünmeyen', Can Yayınları etiketiyle Türkçe'de.

Auster'ın diğer kitapları: 'New York Üçlemesi', 'Ay Sarayı', 'Kehanet Gecesi', 'Köşeye Kıstırmak', 'Son Şeyler Ülkesinde', 'Leviathan', 'Şans Müziği', 'Timbuktu', 'Yanılsamalar Kitabı', 'Yükseklik Korkusu', 'Brooklyn Çılgımlıkları', 'Yazı Odasında Yolculuklar', 'Karanlıktaki Adam'.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız