Gezegenlerde Gerileme Nedir?

Güneş sistemini paylaştığımız diğer gezegenlerin tıpkı bizimki gibi yörüngeleri var. Her gezgenin yörüngesinde bir hızı var. Gezegenlerin hızları aynı şekilde devam etmesine rağmen zaman zaman yavaşlıyor veya bize göre geride kalıyorlarmış gibi görünürler.

Haberler 11.02.2009 - 18:50

Güneş sistemini paylaştığımız diğer gezegenlerin tıpkı bizimki gibi yörüngeleri var. Her gezgenin yörüngesinde bir hızı var. Gezegenlerin hızları aynı şekilde devam etmesine rağmen zaman zaman yavaşlıyor veya bize göre geride kalıyorlarmış gibi görünürler. Bu sadece görsel bir yanılgıdır. Astronomik olarak baktığınızda hiç bir gezegen yavaşlamamakta veya hızlanmamaktadır.Güneş’e olan uzaklıkları birbirinden farklı olan gezegenler, yolculukları sırasında birbirlerine yakın hizalandıklarında yörüngelerindeki çap farkı nedeni ile geride kalıyormuş gibi görünürler.

Atletizm yarışmalarında başka bir gözle bakarsak, iç kulvarda hareket eden atlet ile, en dış kulvarda hareket eden atlet arasında, aynı gücü sarf etmek koşulu ile alacağı mesafe açısından fark vardır. Eğer hızlarını korurlarsa iç kulvardaki atlet dış kulvardakini geçer. Fakat zaten hızlı olan dış kulvardaki atletimiz hızını korumaya devam ederse, iç kulvardakini geçebilecek gücü olmasına rağmen, pistin yörünge şekli nedeni ile geride kalmış gibi görünebilir. Bu sadece geçici bir algı yanılmasıdır. Gezegenler arasındaki geri gitme olayı da sadece görsel bir yanılgıdır.

Ancak bu astrolojik olarak bazı şeylerin değişmediği anlamına gelmiyor. Her gezegenin yaşadığı bu geri gitme sürecinin farklı anlamları vardır. Bunları da her gezegene ait özel başlıklar altında bulabilirsiniz.
http://www.astrologyanalyst.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız