HDP'den en kısa grup toplantısı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Meclis’teki son Grup Toplantısı’nı tek cümleyle yaptı. Demirtaş, üç kez “Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız” dedi.

Haberler ntv.com.tr 17.03.2015 - 14:21

TBMM’de Selahattin Demirtaş başkanlığında toplanan HDP Grubu, en kısa grup toplantısını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi talebine yanıt veren Demirtaş, şöyle konuştu: 

"Ben bugün kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktım. Tarihimizin belki de en kısa grup toplantısını yapacağız. Halklarımıza verdiğimiz demokrasi, barış ve özgürlük sözümüzü tekrar hatırlatmak istiyorum.

Biz bir pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı, asla olmayacak. Kirli bir alışveriş, kirli bir işbirliği olmadı asla olmayacak.

Tek bir cümleyle ben bütün Türkiye’ye bütün bu sorunların çözümün anahtarını hatırlatmak ve bunun sözünü vermek istiyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan; HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı sürece sen başkan olamayacaksın."

Selahattin Demirtaş, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız” cümlesini üç kez tekrarlayarak konuşmasını tamamladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız