Hindistan sineması 100 yaşında

Hollywood'dan sonra dünyanın ikinci büyük sinema endüstrisine sahip Hindistan, ilk uzun metrajlı sessiz filmin gösterime girmesinin 100. yılını kutluyor.

Haberler 03.05.2013 - 13:08

Hindistan'ın ilk filmi "Raja Harishchandra"nın (King Harishchandra), Hindistan sinemasının babası olarak bilinen Govind Phalke'nin yönetmenliğinde 1913'te çekildi.

Hindistan sinemasının bu yıl 100. yılı olması dolayısıyla ülkedeki önemli yapımcılar arasında gösterilen Karan Johar, Anurag Kashyap, Zoya Akhtar ve Dibakar Banerjee tarafından "Bombay Talkies" isimli kısa metrajlı film çekildi.

Filmde Bollywood'un ünlü yıldızları Amitabh Bachchan, Aamir Khan, Rani Mukherji ve Katrina Kaif rol aldı.

Hollywood'tan sonra dünyanın en önemli film endüstrisine sahip Hindistan'da geçen yıl bin 500 film çekildiği bildirildi.

Dünyanın hemen her bölgesinden izleyiciye sahip Bollywood, özellikle Güney Asya ülkelerinde büyük bir hayran kitlesine sahip.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız