İklim de liderler de felakete koşuyor!

Kopenhag'daki iklim konferansına ilişkin, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, 'felakete koşuyoruz' dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 17.12.2009 - 21:06

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen BM iklim konferansının 'felakete koştuğunu' söyledi.

Sarkozy, konferanstaki konuşmasında, "Bu konferansın yönünü değiştirmek gerek yoksa dosdoğru felakete gidiyoruz. Sadece 24 saat kaldı, böyle giderse sonunda başarısızlık var" ifadesini kullandı.

Katılımcıların iklim değişikliğini tartışmak üzere bu konferansta bulunmadığının altını çizen Sarkozy, "Karar almak için burada bulunuyoruz" dedi.

Sarkozy, Danimarka Kraliçesi'nin bu akşam vereceği yemekten sonra bir toplantı yapılmasını ve "üzerinde anlaşma sağlanan bir metne ulaşılması için oturup ciddi ciddi tartışmayı" da önerdi.

Bu arada, Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Kopenhag'da içi boş bir anlaşma yapılmasının konferanstan eli boş dönmekten daha kötü olacağını söyledi.

Gibbs, Kopenhag'a gitmek üzere bu akşam Washington'dan ayrılacak olan ABD Başkanı Barack Obama'nın, "İçi boş bir anlaşmayla dönmenin, eli boş dönmekten daha kötü olduğunu düşündüğünü" kaydetti.

Sözcü ayrıca, Çinlilerden çözüme katkı sağlamalarının beklendiğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız