İzmir'de yanan ormanlık alan için ağaçlandırma çalışması

İzmir'de yanan ormanlık alanı ağaçlandırma çalışmaları başladı. Ekipler yanan ağaçların enkazını kaldırıyor. Bölgede ilk fidan ise 11 Kasım'da dikilecek.

Haberler DHA 19.09.2019 - 12:30 Son Güncelleme : 19.09.2019 - 12:31

İzmir'de yanan ormanlık alan şubat ayına kadar ağaçlandırılacak

Karabağlar ilçesine bağlı kırsal Tırazlı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda geçen 18 Ağustos'ta çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıp, Menderes ve Seferihisar ilçelerinin kırsal mahallelerine kadar ulaşan orman yangını, 53 saatte kontrol altına alınıp söndürülebildi.

Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgeyi tekrar ağaçlandırmak için çalışmalara başladı. Ekipler iş makineleriyle yanan ağaçların enkazını temizlerken, sahanın kara görüntüden kurtulması için yoğun çaba gösteriyor.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre sahanın temizlenmesinin ardından şebeke çalışması ile bölgeye yeni yollar yapılacak. Ardından teraslama çalışmaları başlayacak. Yanan bölgenin tamamen temizlenmesi ve teraslama çalışmasından sonra sahanın geneline asli tür olan kızılçam fidanı dikilecek.

Yol ve yangın emniyet şeritlerinin kenarları olası yangınlar dikkate alınarak ağaçlandırılacak. Bu yerlere yangına dayanıklı olan servi ve meyve ağaçları dikilecek. Bölgede böylece yangın önleme zonu oluşturulacak. İlk fidan 11 Kasım’da dikilecek ve ağaçlandırma işlemi şubat ayına kadar tamamlanacak.

İZMİR'DEKİ YANGINDAN GÖRÜNTÜLER

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız