İmam Osman Çilenti'nin virüsten ölümüne inceleme

Şanlıurfa'da iddiaya göre koruyucu giysisi olmayan imam Osman Çilenti'ye virüsten ölen kişilerin cenazesini yıkama görevi verildi. İmam da virüse yakalandı. Ancak göreve devam etmesi istendi. Durumu ağırlaşan imam hayatını kaybetti.

Haberler NTV 02.09.2020 - 16:04

Şanlıurfa Siverek'te bir köyde imamlık yapan Osman Çilenti'ye 2 hafta önce virüsten ölen kişilerin cenazesini yıkama görevi verildi.

Ancak iddiaya göre imamın koruyucu giysisi yoktu. Virüs testinin pozitif çıkmasına rağmen göreve devam etmesinin istendiği öne sürüldü.

Durumu ağırlaşan Osman Çilenti, evde karantinaya girdi. Testin raporunu da yetkililere ulaştırdı. Hakkındaki tutanak nedeniyle telefonla savunması alınan Çilenti, ertesi gün yaşamını yitirdi.

Rahime Çilenti, eşinin müftülükteki usulsüzlüklere itiraz ettiği için hedef olduğunu iddia etti. Diyanet, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Siverek Kaymakamlığı da imamın ceza için görevlendirildiği iddiasının asılsız olduğunu, yıkama hizmetindeki bütün personele koruyucu ekipman sağlandığını açıkladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız