İş makinesinin kazı yaptığı alanda 300 metrelik tünel

Çorum'un İskilip ilçesinde iş makinesi ile yapılan kazı çalışması sırasında yaklaşık 300 metre uzunluğunda tünel bulundu. Uzmanlar tüneli inceliyor.

Haberler Anadolu Ajansı 15.12.2017 - 05:45

İskilip Belediyesi tarafından Kaleboğazı Mahallesi'nde yürütülen altyapı ve çevre düzenleme çalışması sırasında iş makinesinin kazı yaptığı alanda yaklaşık 300 metre uzunluğunda bir tünel bulundu.

Belediye yetkilileri tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bilgi verilmesinin ardından yetkililer inceleme başlattı.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, söz konusu tünelin tarihi bir su kemeri olabileceğini değerlendirdiklerini söyledi.

Çatma, "Altyapı çalışması ve çevre düzenlemesi yaptığımız alanda iş makinesi operatörü arkadaşımız tüneli fark etmiş. Durumun bize bildirilmesinin ardından tünelin açığa çıktığı alanı koruma altına alarak konuyu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ilettik. Bölgede uzmanlar tarafından çalışma yapılıyor. Burada tarihi bir su kemeri olabilir. Tünelle ilgili net bilgileri arkeologların incelemelerinin ardından kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız