İstanbul’daki 1 Mayıs yargıya taşınıyor

Kamu Emekçileri Sendikaları İstanbul Şubeler Platformu, 1 Mayıs kutlamalarında polisin orantısız güç kullandığı iddiasıyla yargıya başvuracak.

Haberler NTV Haber 02.05.2009 - 20:00

Kesk İstanbul Şubeler Platformu Sözcüsü Nebahat Bükrek, 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul Valiliği’nin ve emniyetin sendikacılara verdiği sözü tutmadığını öne sürdü.

Şiddetin her türlüsüne maruz kaldıklarını belirten Bükrek, birçok sendika üyesinin gözyaşartıcı gazdan ve plastik mermilerden etkilenerek hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Bükrek, yargıya başvuracaklarını açıkladı.

Öten dandan, İstanbul'da 1 mayıs kutlamalarında gözaltına alınan 108 kişiden 107'si serbest bırakıldı. Hakkında arama kararı bulunan bir kişi ise savcılığa sevk edilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız