İtalyan basınından 'Şahane Misafir'e tam not

Yönetmen Ferzan Özpetek'in 9. filmi ''Şahane Misafir'' (Magnifica Presenza), İtalyan basınından olumlu not aldı.

Haberler Anadolu Ajansı 17.03.2012 - 02:19

Roma'daki Barberini Sinema Salonu'nda dün akşam galası yapılan, başrollerinde Elio Germano, Margeritha Buy, Cem Yılmaz, Beppe Fiorello'nun yer aldığı ''Şahane Misafir''e İtalyan basını ''iyi'' notu verdi.

''La Stampa'' gazetesinde yayımlanan makalede, "Roma'ya aşık İstanbullu yönetmenin", Akdeniz etkilerini kullanarak, belirsizliği, büyüyü, cinselliği, ölümü, hatıraları, nostaljiyi kullanarak, başarılı bir işe imza attığı yorumunda bulunuldu. Gazete, ''Şahane Misafir''e 5 üzerinden 4 yıldızla ''iyi'' notu verdi.

''Il Messaggero'' gazetesinde çıkan makalede ise Özpetek'in filmlerinin adı gibi olduğu, keskin çizgiler yokmuş gibi göründüğünü, ancak keskinliğin var olduğu belirtildi. Gazete, Türk yönetmenin 9. filmine, 4 üzerinden 3 yıldız verdi.

''Il Giornale'' gazetesinde de Özpetek'in yeni filminde, bir yalnızlık hikayesini, bastırılmış duyguları, arzuları ve nostaljiyi anlattığı belirtildi.

''Corriere della Sera'' gazetesi de filme 4 üzerinden 3,5 yıldız verdi.

Aktör olma hevesiyle Roma'ya taşınan ve hamur yoğurarak, kruvasan yaparak, geçimini sağlayan Sicilyalı Pietro'nun yeni evinde başına gelenlerin anlatıldığı ''Şahane Misafir'', 6 Nisan'da Türkiye'deki sinemaseverlerle buluşacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız