Kadına şiddeti önlemek için 4 ile daha elektronik kelepçe

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadına şiddetin önüne geçilmesi için iki yeni adım atmaya hazırlanıyor. Elektronik kelepçe uygulaması genişletilecek. Ayrıca "Kadın İzleme Merkezleri" kurulacak.

Haberler NTV Haber 06.08.2017 - 12:40

Kadına karşı şiddetle mücadelede iki yeni adım hayata geçiyor. Şiddet gören kadınlar için "Kadın İzleme Merkezleri" kurulacak. 2 ilde uygulanan elektronik kelepçe uygulaması da 6 ile çıkartılacak. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara ve İzmir’de uygulanan elektronik kelepçe uygulamasının genişletilmesine karar verdi. İlgili kurumlarla protokol imzalandı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için artık, İstanbul, Bursa, Antalya ve Gaziantep'te de elektronik kelepçe uygulaması kullanılacak. Teknik alt yapının kurulmasının ardından uygulama tüm Türkiye'de geçerli olacak.

Bakanlık, şiddet gören, taciz ve tecavüze uğrayan kadınlar için de, "Kadın İzleme Merkezleri" kuracak. Amaç, mağdur kadınların doktor, Adli tıp, savcılık, emniyet gibi kurumlar arasında kapı kapı dolaşıp psikolojik olarak da yıpranmasının önüne geçmek.

İlk etapta Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde kurulacak merkezlerin hastanalerin içinde yer alması planlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız