Kar 6 ilde 494 köyü teslim aldı

Yoğun kar yağışı Bolu, Sivas, Ordu, Kayseri, Kütahya ve Bursa'da toplam 494 köy yolunu ulaşıma kapadı.

Haberler Anadolu Ajansı 05.02.2010 - 16:54

Yurt genelinde soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Sivas Valiliği İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Sivas ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle dün 458 olan kapalı köy yolu sayısı, ekiplerin çalışması sonucu 108'e düştü. Olumsuz hava koşullar ı nedeniyle Divriği-Arapkir devlet yolunun Mursal ayrımı, Suşehri-Refahiye ayrımı İmranlı il yolu, Şarkışla-Pınarbaşı devlet yolu, Suşehri-Şerefiye-Zara il yolu, Kangal-Divriği ayrımı Mursal il yolu, Kangal-Gürün il yolunun Kuşkayası ayrımı, Altınyayla-Kangal il yolu, Yıldızeli-Çırçır yolu, Şarkışla-Akçakışla il yolunun Sivas-Yozgat il sınırı, Şarkışla-Altınyayla il yolunun Ulaş-Kangal ayrım ı, Gürün devlet yolunun Altınyayla-Kangal ayrımı, Kangal-Gürün-Konakpınar il yolunun da ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 12 köye de elektrik verilemediği, 5 yerleşim biriminin de haberleşme sisteminin arızalı olduğu öğrenildi.

Bolu'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 217 köy yolu ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu merkezde 40, Gerede'de 82, Göynük'te 6, Mengen'de 25, Mudurnu'da 58 ve Seben'de de 6 olmak üzere toplam 217 köy yolu ulaşıma kapandı.

Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bolu Dağı kesimi ve TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde ulaşım sorunsuz bir şekilde sağlanıyor.

KAYSERİ’DE 57 KÖY YOLU KAPANDI
Kayseri Valiliği İl Özel İdaresi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Develi ilçesine bağlı 5, Pınarbaşı ilçesine bağlı 26, Sarız ilçesine bağlı 20, Tomarza'ya bağlı 3 ve Yahyalı'ya bağlı 3 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, Kayseri genelinde toplam 57 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve kapalı yolların ulaşıma açılması için başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Bursa İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı İsmail Aksoy, kar nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için gece saatlerine kadar ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti.

Çalışmalar sonucu dün kapalı olan 101 köy yolundan 86'sının ulaşıma açıldığını kaydeden Aksoy, Mustafakemalpaşa'da 10, İznik'te 3, Osmangazi'de 2 köy yolunu açma çalışmalarının ise sürdüğünü bildirdi.

Ordu İl Özel İdaresi'nden edinilen bilgiye göre, özellikle bölgenin yüksek kesimlerinde yer yer devam eden kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

KAR ÇALIŞMALARI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Kar yağışı sonucu başta Mesudiye, Akkuş, Ulubey ve Gölköy olmak üzere çeşitli ilçelere bağlı 82 köye ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer kar yağışının bölgenin yüksek kesimlerinde etkisini yer yer sürdürdüğünü ve bunun da yol açma çalışmalarını olumsuz etkilediğini söylediler.

Yetkililer ayrıca ekiplerin büyük bir çoğunluğunun Mesudiye ilçesine bağılı 40 köy yolunu tekrar ulaşıma açmak için bölgede çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiler.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle enerji nakil ve telefon hatlarında meydana gelen arızaların da giderilmesine çalışıldığı bildirildi.

Kütahya il merkezini Afyonkarahisar, Eskişehir ve Tavşanlı'ya bağlayan kara yollarında trafik ekipleri, sürücüleri yavaş gitmeleri, araçlarında zincir, halat ve takoz bulundurmaları yönünde uyarıyor. Kütahya-Tavşanlı kara yolunda kar yağışı dolayısıyla oluşan buzlanmadan çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

İl merkezinde belediye ekiplerince tuzlama ve kar kürüme çalışması yapıldı. Merkeze bağlı 15 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi ekiplerince bu yolların açılması için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

RİZE’DE KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR
Rize'de etkili olan soğuk havanın ardından yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor. Ayder Yaylası'nda da son kar yağışının ardından kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Kış turizmine yönelik geliştirme çalışması yapılan Ayder'de kar yağışı, turizmcileri ve tatilcileri sevindiriyor.

Ayder yolunda ise ulaşımın aksamaması için 24 saat kesintisiz olarak kar temizleme çalışması yapılıyor.

Yenifakılı ilçesinde sabah saatlerinde yağan kar etkili olurken, Yozgat'ta buzlanmaya karşı mücadele çalışmalarına, Akdağmadeni'nde kar temizleme çalışmalarına hız verildi. Yenifakılı ilçesinde sabah saatlerinde başlayan karın ardından soğuk hava, gizli buzlanmaya neden oldu. Akdağmadeni ilçesinde Çarşamba günü başlayan, dün akşam saatlerine kadar aralıklarla düşen kar yağışının ardından belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız