Kardak kahramanı, darbe sanığı, Somali şehidi

Somali'deki silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski SAT komandosu Saadettin Doğan, 1996'da Kardak'a çıkan ekipteydi. Doğan ayrıca, Poyrazköy davası sanıkları arasında yer alıyordu.

Haberler 28.05.2014 - 09:59

Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Türk Hava Yolları’na güvenlik hizmeti veren bir şirketin aracına düzenlenen silahlı saldırıda, firmanın güvenlik şefi Saadettin Doğan hayatını kaybetti. (HABERE GİT)

Araçta bulunan pazarlama şefi Müslüm Aydın'ın yara almadan kurtulduğu saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastenede hayatını kaybeden 42 yaşındaki Doğan, eski bir SAT komandosuydu.

1996'daki Kardak krizinde de rol oynayan Doğan ayrıca, Poyrazköy davasında yargılanıyordu.

Saadettin Doğan hakkında, Poyrazköy davasında hapis cezası talep ediliyordu. 'Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Doğan, yargılama sürecinde hiç tutuklanmadı. 85 sanıklı Poyrazköy Davası'nın tutuksuz sanığı Doğan'ın avukatı da yoktu.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dosyası, TMK 10. madde ile yetkili mahkemeler ile eski özel yetkili mahkemelerin kaldırılması üzerine, Kartal'daki İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu mahkemede başlayacak yargılamanın ilk duruşması ise 18 Eylül'de yapılacak.

Ayrıca Saadettin Doğan'ın, 1996 yılında Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan kriz sırasında Kardak kayalıklarına çıkan SAT timinde yer aldığı öğrenildi.
Evli ve bir çocuk babası Doğan, Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy'de toprağa verilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız