Kaz Dağları'nda yangın

Balıkesir'in Kaz Dağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının büyük oranda kontrol altına alındığı ve yangının yaklaşık 500 hektarlık bir alanı etkilediği açıklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 11.09.2012 - 00:30

Kaz Dağları'nın Havran ilçesine bağlı Kalabak köyü mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

İlişkili Haberler


İlk etapta 60 hektarlık alanda etkili olan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı ve yaklaşık 500 hektarlık alanı etkisi altına aldı.

Boşaltılan Kalabak ve Tepeoba köylerinde yaşayanlar, rüzgarın yön değiştirmesiyle evlerine geri döndü.

Bölgedeki zeytinlikleri de etkileyen yangına, gece boyunca havadan müdahale edilemedi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, dün öğleden sonra çıkan orman yangınının, gece saatlerinde saatteki hızı 76 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadığını ve büyüdüğünü ifade ettti.

Rüzgarın söndürme çalışmalarını kesintiye uğrattığını ve ekiplerin zor şartlar altında yangına müdahale ettiğini dile getiren Ateş, ''Rüzgarın hızının azalması ve havadan müdahale edilmeye başlanmasıyla yangını büyük oranda kontrol altına aldık. Bir iki hassas nokta var. Tehlike arz edebileceğimiz yerler olduğu için üzerinde çalışıyoruz. Şimdilik büyük sıkıntı görünmüyor. Yaklaşık 500 hektara yakın alanı etkiledi. Zarar gören alan içinde tarım arazileri ve zeytinlikler de var. Ormanlık alanda yanmadan geçen bölümler de var. Kesin hasar, soğutma çalışmalarının sonucunda belli olacak'' dedi.

Ateş, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, ''Tahminlerimiz, yangına bir tarla kenarında yakılan ateşin yol açtığı yönünde. Yani yangının bir tarla kenarından başladığını tahmin ediyoruz. Araştırmalarımız sürüyor. Daha derin boyutlu araştırmalar sonucunda yangının kesin çıkış sebebi ortaya çıkacak'' dedi.

Recep Ateş, havadan ve karadan soğutma çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi

Ayrıca bölgeye, olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı çok sayıda ambulans sevk edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız