Kılıçdaroğlu: Ergene'de hergeleler var

Edirne mitinginde konuşan CHP lideri, "Ergene niye temizlenmiyor? Bir arkadaşım dedi ki, 'Ergene'de hergeleler var, o yüzden temizlenmiyor.' Adam temiz değil ki Ergene'yi düşünsün" dedi.

Haberler 27.04.2011 - 15:05

Seçim mitinglerine devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü durağı Edirne'ydi.

Konuşmasında hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satır başları şöyle:

"Milli gelirin yüzde 1'ini her yıl çiftçiye destek olarak vermek zorunda hükümet. Şimdiye kadar verdi mi? Biz mazotu 1,5 lira yapsak bile bu oranı dolduramıyoruz. Çiftçilere sesleniyorum, hükümetten memnunsanız oyunuzu verin, değilseniz adresiniz belli.

Rahmetli Ecevit'in bir fotoğrafını aldılar ve diğer tarafta da Recep Bey'i yanına koyarak seçim malzemesi yaptılar. Sen Ecevit'in adını ağzına alıyorsan önce ağzını bir yıkayacaksın, önce bir temizleyeceksin.

(Alandaki pankartı işaret ederek) Atanamayan öğretmenleri biz atayacağız, eğitimi 12 yıla çıkaracağız.

Dert varsa akıl vardır. Aklımızı halka olan sevgimizle biraraya getirdik, projelerimizi ürettik. Ergene niye temizlenmiyor? Bir arkadaşım dedi ki, 'Ergene'de hergeleler var, o yüzden temizlenmiyor.' Ergene'nin temizlenmesi için siyasetin temiz olması lazım. Adam temiz değil ki Ergene'yi düşünsün. Benim cebimde vatandaştan gelen yüzlerce talep var, onların ceplerinde dolarlar var. Aramızdaki fark bu, siyahla beyaz kadar.

Ergene'yi temizlemek ancak halkın iktidarında mümkün olabilir. Edirne milletvekilimiz araştırma önergesi verdi, nasıl temizleneceğini de söyledi. Duydular mı? Gördüler mi? Konuştular mı? Sadece üç maymunları oynadılar. Ergene'yi temizlemek için temiz adam olmak lazım, bunları iktidardan temizlemek lazım."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız