Kızını öldüreni öldürdü müebbet aldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 3 yıl önce 9 yaşındaki kızına otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan sürücüyü öldüren kişi, müebbet hapis cezasını çarptırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 16.01.2015 - 16:29

Lice'de 7 Temmuz 2012'de Sülhaddin Dağdelen yönetimindeki otomobil Ferdi Ekinci'nin kızı Ruken Ekinci'nin ölümüne neden olmuştu. Ekinci ise Dağdelen'i 14 Mayıs 2013'te bıçaklayarak öldürmüştü.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Ferdi Ekinci ve avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında sanık Ferdi Ekinci'nin cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Sanık Ekinci yaptığı savunmada, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

Sağlık güvencesi hakkındaki problemini gittiği hastanedeki görevli ile konuşurken kızının ölümüne sebep olan kişiyi gördüğünü ileri süren Ekinci, şunları kaydetti:

"Sülhaddin Dağdelen o sırada bana bakarak gülüyordu. Ancak ben ona hiç karışmadım. Bundan dolayı sıkılmıştım. Çünkü bana güldüğü için çocuğum aklıma geldi. Yanına gittiğim anda benden kaçtı. Ben de kendisini arkadan döndürerek bıçaklamaya başladım.

''KAÇ KEZ BIÇAKLADIĞIMI HATIRLAMIYORUM''

Kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum. Daha sonra ise doktor odasına doğru giderek kapıyı kapattı. Bıcağı ise nereye attığımı hatırlamıyorum. 10 ay önce kızıma çarparak öldürmüştü. Olaydan sonra yanıma gelip geçmiş olsun bile demedi. Ondan dolayı kendimi kaybettim ve öldürdüm."

Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Ferdi Ekinci'yi "kan gütme saikiyle kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanık Ekinci'nin, cinayeti, çocuğunun öldüğü trafik kazası nedeniyle işlediği gerekçesiyle, "haksız tahrik hükümlerinin" uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız