Klasik ampulün sonu geldi

Çevreye zararlı olarak değerlendirilen, aralarında Edison tipi şeffaf akkor ampullerin de bulunduğu bazı ürünlerin üretim ve satışı, yarından itibaren AB'de yasaklanacak. Uygulamanın ampul konusunda ithalata bağımlı olan Türkiye'yi etkilemesi bekleniyor.

Haberler Anadolu Ajansı 31.08.2012 - 12:16

Avrupa Birliği’nde (AB) son yıllarda alınan kararlarla üretim ve satışına yasak getirilen enerji verimliliği düşük ampullerin kullanımdan kalkması için belirlenen süre yarın doluyor.

Enerji verimliliği düşük ve çevreye zararlı olarak değerlendirilen Edison tipi şeffaf akkor ampullerin de bulunduğu bazı ürünlerin üretim ve satışı, yarından itibaren AB'de yasaklanacak.

Ampul konusunda ithalata bağımlı olduğu için Türkiye'yi doğrudan etkilemesi beklenen uygulamanın ardından enerjiden yüksek tasarruf sağlayan ve LED ampullerin fiyatlarının artması bekleniyor.

Avrupa Birliği’nde (AB) enerji tasarrufu ve küresel ısınmayla mücadelede aldığı kademeli kararlar doğrultusunda önce 100, ardından 75 wattlık akkor ampullerin üretimi, satışı ve ithalatı yasaklanmıştı.

Hazırlanan program uyarınca 1 Eylül 2011 tarihinden itibaren 60 wattlık akkor ampuller yasak kapsamına alınmış ve bu yılın Eylül ayına kadar piyasadaki bütün klasik akkor ampullerin satış, üretim ve ithalatının yasaklanması hedeflenmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız