Kredi kartı yasasına avukatlardan itiraz

Ankara Barosu, kredi kartı yapılandırmasına ilişkin yasa tasarısındaki, avukatların vekalet ücretlerini yüzde 75 oranında indiren maddenin, 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine' aykırı olduğu yönündeki görüşünü TBMM'ye iletti.

Haberler Anadolu Ajansı 19.06.2009 - 21:56

nkara Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baro Başkanı Vedat Ahsen Coşar imzasıyla TBMM'ye gönderilen görüşte, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısının geçici 5. maddesinin yasalaşması durumunda, avukatların vekalet ücretlerinin yüzde 75 oranında indirime tabi tutulacağı belirtildi.

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca icra takiplerinde en az 160 TL vekalet ücreti uygulandığına işaret edilen görüşte, maddenin aynen yasalaşması durumunda 40 TL vekalet ücreti takdir edileceği, bunun da taksitlendirmeye bağlı olarak, 36 ay sonra ödenebileceği ifade edildi.

Hükmün, Anayasa'nın 'eşitlik', 'çalışma hakkı ve ödevi', 'ücrette adalet sağlanması' ilkeleriyle evrensel bir hukuk ilkesi olan 'kazanılmış hak' ilkesine aykırı olduğu kaydedilen görüşte, hükmün, özel hukukun temelini oluşturan 'sözleşme serbestisi/özgürlüğü' ilkesi ile 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine' aykırı olduğuna da yer verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız