Kütahya 'Guiness'e talip

Kütahya, 'en çevreci şehir' ünvanı ile Guiness Rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor.

Haberler 22.11.2012 - 11:24

Kütahya'nın Simav ilçe Belediyesi, 10 bine yakın konutta kullanılan jeotermal enerjiyi bir yılda 8 bin konuta daha verip 25 bin nüfuslu kentin tamamını bu enerjiyle ısıtarak, ''en çevreci şehir'' unvanıyla ''Guinness Rekorlar Kitabı''na girmek için başvuracak.

Kütahya- Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, kentte jeotermal enerji kullanımına yönelik girişimlerinin, 1990 yılında dönemin Belediye Başkanı Metin Karakuyu tarafından başlatıldığını söyledi.

Şu anda 10 bin aboneye ulaşmış durumda olduklarını kaydeden Karahan, “12 mahallemizde jeotermal enerji kullanılıyor. Belediyemize yeni katılan mahallelerimiz dahil olmak üzere 9 mahallemiz bu enerjiyi bekliyor” dedi.

Karahan, önümüzdeki yıl 7 mahalleye daha jeotermal enerji vereceklerini kaydetti. Karahan, Simav'ın, Türkiye'de konut ısıtmasında jeotermal enerji kullanan abone sayısı bakımından İzmir'in Balçova ilçesi ve Afyonkarahisar'dan sonra 3'üncü sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız