Kuzu: Arka planda ne var bilmiyoruz

AK Parti’li Burhan Kuzu, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’ün görevinin değiştirilmesinin arka planında ne olduğunu bilmediğini söyledi. Kuzu, “Kimi uygulamaların etkisi olabilir” dedi.

Haberler 30.03.2011 - 15:51

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten Savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği’ne atanmasını NTV'ye değerlendirdi.

Arka planda ne olduğunu, neden bu görev değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu bilmediğini söyleyen Kuzu, “Ancak bu bir nöbet değişimi” dedi.

“Ergenekon’un bir numaralı dava olduğunu” ifade eden Burhan Kuzu, hassa davalarda kazanılan tecrübelere itibar edilmesi gerektiğini belirtti.

İsim vermeden gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in gözaltına alınmasını işaret eden Kuzu, "Kimi uygulamaların etkisi olmuş olabilir. Ama davanın gidişatına zarar vermemeli, sonuna kadar gidilmeli, bir an önce bitirilmeli" dedi.

Dava sürerken görev değişikliğinin ilk kez olmadığını hatırlatan Kuzu, "Ancak Zekeriya Öz'ün şahsi bikimi de gözardı edilmemeli" ifadesini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız