Mahmur'dan 10 talep

Aralarında kapatılan DTP'li milletvekillerinin de olduğu bir heyet Mahmur'da. Halaylarla karşılanan gruba, 10 maddelik talep listesi verildi.

Haberler Anadolu Ajansı 22.12.2009 - 21:30

Kapatılan DTP'nin milletvekillerinden oluşan bir heyet, boşlatılmasıyla gündeme gelen Mahmur kampına geldi.

Milletvekilleri Sevahir Bayındır, İbrahim Binici ve Özdal Üçer ile eski DTP'nin MYK üyesi Hatice Çoban, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar'dan oluşan heyet, sabah saatlerinde Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek öğlen sıralarında Mahmur'a ulaştı.

Heyet, burada kalabalık bir topluluğun katılımıyla halaylar ve müzik eşliğinde karşılandı.

Milletvekili Sevahir Bayındır, kamp sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, demokratik açılımla ilgili şüpheleri olduğunu söyledi.

"Birlikten söz edildiğini, fakat bu birliğin özgürlükle kurulacağını" belirten Bayındır, "Bir birlik olacaksa, özgür, demokratik ve eşit haklara laik bir birlik olması gerekmektedir. Bunlar anayasa değişikliğiyle mümkündür" dedi.

Mahmur kampı sakinleri de on maddelik bir talep listesi hazırlayarak milletvekillerine verdi.

Heyet, iki günlük ziyareti sırasında kamp sakinlerini dinleyerek isteklerini ve Türkiye'ye gelmeleri halinde beklentilerini bir rapor haline getirerek kamuyu ile paylaşacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız