Malatya'da karar çıkma ihtimali az

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerin 25. duruşması yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. Sanık avukatlarından ikisi mazeret bildirerek duruşmaya katılmayınca karar çıkma ihtimali azaldı.

Haberler 15.04.2010 - 10:54

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin katledilmesiyle ilgili davanın 25. duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Duruşma nedeniyle sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Tutuklu sanıklar, jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

Duruşmaya, sanık yakınları, öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Susanne Geske, Kurtuluş Kiliseleri Başpastörü İhsan Özbek, diğer maktul yakınları, müdahil avukatlar, yerli ve yabancı basın mensupları katıldı.

Sanık avukatlarından ikisinin mazeret bildirerek duruşmaya katılmaması nedeniyle duruşmada karar çıkması ihtimalinin az olduğu belirtiliyor.

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalanmıştı.

Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından olayın azmettiricileri olduğu gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı. Yelki, 22 Mayıs'taki, Aral da 20 Ağustos'taki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız