Meclis 'Gül'ün süresi 7 yıl' dedi

Meclis Genel Kurulu, 21 ret oyuna karşın 234 kabul oyuyla, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresini 7 yıl olarak belirledi.

Haberler 19.01.2012 - 23:44

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresini de geçici madde ile 7 yıl olarak belirleyen 24 maddelik Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu Tasarısı, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi.

Meclis’ten geçen düzenlemeye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi geçici maddeyle 7 yıl olarak belirlendi. Ayrıca, yeni yasaya göre Gül dahil önceki cumhurbaşkanları 2. kez adaya olamayacak.

Tasarının tamamına ilişkin oylamaya katılan 255 milletvekillinden 234'ü kabul, 21'i ise ret oyu verdi.

— Tasarıya göre; Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek ve seçimler 5 yılda bir yapılacak.

— Bir kişi, en fazla iki kez cumhurbaşkanı olabilecek.

— Tek aday olması halinde, oylama referandum şeklinde yapılacak.

— Cumhurbaşkanı adayları, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişilerden ve Türk uyruğunda olmayan gerçek kişilerden maddi yardım alamayacak.

— Her bir kişinin adaylara yapabileceği nakdi yardım miktarı, en yüksek devlet memuruna mali haklar kapsamında fiilen yapılmakta olan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarını geçemeyecek.

— Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan ve Bakanlar, propaganda döneminde makam aracı ve uçaklar da dahil kamu kaynaklarını kullanamayacak...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız