Mehmetçiğe kısırlık tedavisi imkanı

Türk Silahlı Kuvvetleri, 6 yıl önce başlattığı "Mehmetçik'e Üreme Sağlığı Projesinin" yanı sıra bir hizmete daha imza atıyor.

Haberler 27.09.2010 - 16:05

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), baba olmak isteyen Mehmetçiğin de yardımına koşacak. Kısırlık tedavisi görmek isteyen asker, artık askeri hastanelerden faydalanabilecek.

Sağlık Hizmetleri Ankara Bölge Komutanlığı, kısırlık tedavisi için çalışmalara başladı. Kısırlık teşhisi için gerekli sperm analizi yapan "spermiyogram analiz kiti" satın alınması için ihale açıldı.

Ankara Etimesgut Askeri Hastanesine satın alınacak cihazla kısırlık tedavisinin yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıkların analizi de yapılacak.

Sabah gazetesinin haberine göre erkek kısırlığını belirleyen en önemli faktörün sperm sayısı ve kalitesi olduğunu belirten uzmanlar, tedavi için spermiogramın (sperm testi) en önemli test olduğunun altını çiziyor. Baba olmak için bir erkeğin sperm sayısının 40 milyon/ ml, hareketliliğinin yüzde 50, canlılığının da yüzde 75 olması gerekiyor.

Türkiye'de her 7 çiftten birinin kısırlık problemi yaşadığını belirten uzmanlar, erkek doğurganlığını etkileyebilecek risklerden uzak durması konusunda askerleri uyarıyor. Mehmetçiğin kaçınması gereken risk faktörleri şöyle sıralanıyor: Sigara içmeyin, çarşı izninde "fast food" yemeyin, aşırı sıcak sudan kaçının ve ılık suyla yıkanın.

Öte yandan TSK, 6 yıldır yürüttüğü üreme sağlığı projesi kapsamında özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan gelen askerlere cinsel sağlık ve doğum kontrol yöntemleri konusunda eğitim veriyor.

Bugüne kadar 3 milyondan fazla askerin faydalandığı proje Avrupa Birliği tarafından yüzlerce çalışmanın arasından birinci seçilmişti. 2006'da yapılan araştırmada, cinsel sağlık dersine katılan toplam 900 bin askerin yarısının prezervatifi tanımadığı ortaya çıkmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız