Meram Belediyesi: Erkek takımını da kapattık

Meram Belediye Başkanı, bayan voleybol takımının şort giydiği için kapatıldığı yönündeki haberlere yanıt verdi.

Haberler 07.05.2009 - 14:06

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, bugün bazı gazetelerde yer alan bayan voleybol takımının şort giydiği için kapatıldığı yönündeki haberleri değerlendirdi.

Göreve gelir gelmez belediye bünyesindeki spor kulübü yöneticileriyle toplantı yaptıklarını söyleyen Kalaycı, toplantılar soncunda Belediye Spor Kulübü'ndeki takım sporları branşlarının giderlerinin çok yüksek olduğunu gördüklerini ifade etti.

Bu nedenle Belediye Spor Kulübü bünyesindeki takım sporlarının kapanması konusunda gerekli talimatı verdiklerini anlatan Kalaycı, şunları söyledi:

"3'ü erkek, 4'ü bayan 7 takımdan oluşan voleybol branşında 100 tane arkadaşımız bulunuyordu, bu 7 takım kapatıldı. Voleybol branşında yıllık 250 bin TL civarında maliyetin olduğunu gördük. Bir belediyenin müstakil belediye binası, asfalt şantiyesi yokken, hizmetleriyle ilgili sıkıntıları varken, çok yüksek bir oranda spor kulübüne bütçe ayırmasını uygun görmedim. Basına yansıyan haberde bizim açıklamalarımız sadece 'ekonomik nedenlerle' diye 2 satır olarak geçiyor. Bunları ben yanlış görüyorum, böyle bir haber yapmalarını da uygun görmüyorum."

ZATEN BÖYLE DÜŞÜNEBİLECEK BİRİ DEĞİLİM
Geçen hafta içinde annesi vefat ettiği için izinli olduğunu ve taziyeleri kabul ettiğini dile getiren Kalaycı, şöyle devam etti:

"Şu saate kadar, voleybol branşındaki antrenör arkadaşlardan, bu kararın sebebinin öğrenilmesine yönelik bana bir talep gelmedi. Bizim arkadaşlarımıza da 'bunun gerekçesi nedir, şorttan mı, ekonomik gerekçeden mi, vesaireden mi' diye sordular mı, arkadaşlarımıza da sormadım, takip etmedim. Ancak bana gelip sorsalardı, söylerdim.

Burada erkekmiş, şortmuş, bu tür şeylerle ilgilenmiyoruz. Yüzmedeki giyim tarzı bellidir, baskette, voleybolda da bellidir. Giyim kuşam nedeniyle bir karar alsaydık, 'erkek takımı kalsın, bayan takımı iptal edilsin' derdim. Tamamen takım sporlarının hepsini kapattık. Ben zaten böyle düşünebilecek biri değilim."

Kalaycı, maliyeti az olan tekvando, bilek güreşi, bisiklet, özürlü halter, satranç ve halkoyunu gibi branşlara devam edildiğini, bu branşlardaki sporcuların arasında doğal olarak bayanların da yer aldığını, maliyet getirmeyecekse cimnastik sporunu da branşlara ekleyebileceklerini anlattı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız