MHP'den Erdoğan başvurusu

Milliyetçi Hareket Partisi, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ın milletvekilliğinin sona erdirilmesi talebiyle TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

Haberler Anadolu Ajansı 19.08.2014 - 11:46

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığı'na gönderdiği yazıda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını 15 Ağustos Cuma günü açıkladığı ve Erdoğan'ın mazbatasının YSK Başkanı Sadi Güven tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim edildiği anımsattı.

Anayasa'nın, "Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisiyle ilişiği kesilir ve TBMM üyeliği sona erer" hükmünü içeren 101. maddesi gereğince Erdoğan'ın TBMM üyeliğinin sona erdiğini savunan Vural, buna göre işlem yapılmasını ve siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini talep etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız