'MİT'te büyük tasfiye' haberine yalanlama

Sabah gazetesinin 'MİT'te eski kadrolar ve yönetici akrabaları tasfiye edilecek' iddiası kurumca yalanlandı.

Haberler Anadolu Ajansı 22.01.2011 - 16:48

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, ''MİT'te, 'eski kadroların tasfiyesi' ya da 'üst düzey eski yöneticilerin yakınlarının teşkilattan uzaklaştırılması' şeklinde, kurum kültürüyle de bağdaşmayan bir uygulamanın gerçekleştirilmediğini'' bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, Sabah Gazetesi'nin dün yayımlanan nüshasında, ''MİT'te Büyük Revizyon'' başlığıyla yer alan haberle ilgili olarak açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Teşkilatımızdan yaş haddinden dolayı, Müsteşar yardımcılarından A.Ş. Ekim 2010 ayı içerisinde, bayan A.G. ise Kasım 2010 ayında emekliye ayrılmışlar ve yerlerine kurum içerisinden olağan atamalar yapılmış olup, 'eski kadroların tasfiyesi' ya da 'üst düzey eski yöneticilerin yakınlarının teşkilattan uzaklaştırılması' şeklinde, kurum kültürüyle de bağdaşmayan bir uygulama gerçekleştirilmemiştir.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız