Mümtazer Türköne istifa etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu üyeliğine atanan Profesör Mümtazer Türköne, görevinden istifa etti.

Haberler 05.01.2012 - 13:15

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa dilekçesini kuruma gönderdi.

Mümtaz'er Türköne, istifa gerekçesini ''Bu süreçte özellikle eleştirel aklın, eleştirilerimin, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna da Türkiye'deki tartışmalara da katkı sağlayacağını düşünmüştüm. Kurumun ve Cumhurbaşkanlığı makamının haksız yere yıpranmasına sebep olmamak için istifa ettim'' sözleriyle açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 21 Aralık’ta Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ile Prof. Dr. İskender Pala'yı atamıştı.

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Mümtazer Türköne'nin Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Kurumu üyeliğine atanması, Atatürkçülükle ilgili görüşleri nedeniyle bazı çevrelerin tepkisini çekmişti.

Mümtazer Türköne bir süre önce yaptığı açıklamada, Türkiye’de yüzlerce Atatürkçü olduğunu ifade ederek kendisine Atatürkçü tanımlamasının yapılmasını hakaret olarak algılayacağını söylemişti.

Atatürk’ün bu ülkenin bir ortak değerini olduğunu kaydeden Türköne, "Atatürk’ün mirasına sahip çıkmamız lazım ve Atatürk’ün Atatürkçülerden korunması gerekli" ifadesini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU: ÇANKAYA RAHATLAMIŞTIR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mümtazer Türköne'nin istifasıyla ilgili olarak ''Atanmasından sonra Atatürk'e bakış tarzı itibariyle o görevi yapamayacağını, onuru varsa istifa etmesi gerektiğini söylemiştim. İstifa etti. Artık Cumhurbaşkanlığı makamı rahatlamıştır'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız