"Papa'nın açıklamaları kabul edilemez"

Papa Françis'in 1915 olaylarında ölenleri anmak için düzenlediği ayinde "soykırım" kelimesini kullanmasına Ankara'nın tepkisi sürüyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Papa'nın açıklamaları kabul edilemez" dedi.

Haberler ntv.com.tr 12.04.2015 - 17:14

Resmi temaslar için Moğolistan'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Papa'nın "soykırım" kelimesini kullanmasıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yaptı.

"Papa'nın açıklamaları kabul edilemez" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Papa'nın tarihi ve hukuki gerçeklerden uzak beyanı kabul edilemez. Dini makamlar mesnetsiz ithamlarla kin ve nefreti körükleme yeri değildir" ifadelerini kullandı.

Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello da Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçi Lucibello, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Levent Murat Burhan'la görüştü.

Büyükelçi Lucibello'ya, Papa Françis'in ifadeleri karşısında büyük hayal kırıklığı ve üzüntü duyulduğu iletildi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françis, 1915 olaylarında ölenleri anmak için Vatikan'da düzenlediği ayinde 20. Yüzyılın ilk "soykırım" kurbanlarının Ermeni toplumu olduğunu iddia etmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız