Polisin dikkati katili yakalattı

Şanlıurfa'da yaklaşık 5 ay önce kafasına sert cisimlerle vurularak öldürülen kişinin katil zanlılarından biri, sahte kimlikle yakalandı.

Haberler Anadolu Ajansı 03.09.2010 - 17:07

Şanlıurfa’da 1 Mayıs’ta Şehitlik Mahallesi’ndeki evinde kafasına ısıtıcı ve televizyon gibi sert bir cisimle vurularak öldürülmüş bulunan Hakim Altınboğa cinayetini araştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, o dönemde olay yerinde bulunan suç aletleri üzerinde yaptığı inceleme sonucu belirlediği zanlılardan Yusuf D'yi, cinayetten birkaç gün sonra Adana'nın Ceyhan ilçesinde yakaladı.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yusuf D'nin verdiği ifade doğrultusunda polis ekipleri, cinayeti birlikte işlediği değerlendirilen Erdal D'yi yakalamak için de yoğun bir çalışma başlattı.

Yürütülen çalışmalar sonucunda gece cinayetin işlendiği yerin yakınlarında bulunan Açıksu Caddesi’nde aranan eşgale uyan bir kişiyi gören polisler, söz konusu kişiyi durdurdu.

Kimlik kontrolünde İzzet T. adına düzenlenmiş bir kimlik gösteren zanlıdan şüphelenen ekipler, bu kişiyi parmak izi için merkeze götürdü. Yapılan parmak izi tespitinde zanlının cinayet olayına karıştığı iddia edilen Erdal D. olduğu tespit edilince gözaltına alındı.

''Cinayet ve belgede sahtecilik'' suçlarından hakkında işlem yapılan zanlı Erdal D, Asayiş Şube’deki işlemleri ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Daha önce de uyuşturucudan sabıkası bulunan zanlının taşıdığı sahte kimliğin yanı sıra tanınmamak için kılık değiştirdiği de belirtildi.

Uyuşturucu ve adam yaralama gibi çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunduğu belirtilen Altınboğa, mart ayında Suriyeli 12 yaşındaki bir kızla başlık parası karşılığında imam nikahıyla birlikte yaşamaya başlamış, daha sonra Suriyeli ailenin kızlarının bu kişiden işkence gördüğü iddiası üzerine gözaltına alınmıştı.

İddiaları reddedip, ''Yaşının küçük olduğunu bilmediği kızla ailesinin rızasıyla evlendiklerini, başlık parasında anlaşamayınca da aileyle kavga ettiklerini'' ileri süren Abdülhakim Altınboğa, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Altınboğa, 1 Mayıs'ta evinde sert bir cisimle öldürülmüş halde bulunmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız