Psikoteknik belgesi nedir? (Psikoteknik belgesi nereden ve nasıl alınır?)

Psikoteknik belgesi ticari araç sürücüleri için zorunlu hale geldi. Sürücülerin psikoteknik belgesi almamaları durumunda 1 Temmuz'dan itibaren bin 180 lira cezai işlem uygulanacak. Peki Psikoteknik belgesi nedir, nereden ve nasıl alınır? İşte ayrıntılar…

Haberler 29.06.2021 - 13:20

Psikoteknik belgesi, 30 Haziran 2021 tarihinden itibaren ticari araç sürücüleri için zorunlu olacak. Trafikte insan kaynaklı hataları en aza indirmek için ticari araç kullanan sürücüler, birtakım testlerden geçirilecek. Değerlendirme sonucu olumlu olan sürücülere psikoteknik belgesi verilecek.


Taksi, dolmuş minibüs, otobüs ve servis gibi ticari araç kullanan sürücüler psikoteknik belgesini almamaları durumunda 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle bin 180 lira cezai işlem uygulanacak.

PSİKOTEKNİK BELGESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?

Psikoteknik belgesi almak isteyen sürücüler, Psikoteknik merkezlerine giderek 12 farklı test uygulandıktan sonra değerlendirme sonucu olumlu olması halinde psikiyatri doktorunun onayı ile birlikte Psikoteknik belgesine sahip olabilecekler.

Psikoteknik belgesi, E-Nabız ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız