Robot öğretmenler iş başında

Robotlar öğrencilerle kitap okuyor, konuşuyor, dans ediyor.

Haberler 30.12.2010 - 09:56

Güney Kore eğitim yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ülkede yeni doğmuş robot endüstrisini desteklemeyi amaçlayan bir pilot proje kapsamında, bir şehirde 30’a yakın robot gençlere İngilizce öğretmeye başlayacak.

Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nün (KIST) geliştirdiği beyaz renkli, yumurta biçimindeki robot Engkey, ülkenin güneydoğusundaki Daegu şehrinde 21 ilkokulda derslere girmeye başladı.

Yaklaşık bir metre yüksekliğindeki, yüz yerine TV ekranına sahip olan ve tekerlekler üzerinde sınıfta dolaştırılan 29 robot çocuklarla konuşuyor, kitap okuyor ve çocukların başlarını ve kollarını hareket ettirerek onları dans ettiriyor.

Ekranlarında bir kadının yüzü olan robotlar Filipinler’deki İngilizce öğretmenleri tarafından uzaktan kontrol ediliyorlar. Öğretmenler uzaktan kumanda sistemiyle çocukları görebiliyor ve duyabiliyor.

KIST’te çalışan bilim adanı Sagong Seong-Dea, kameraların Filipinli öğretmenlerin yüz ifadelerini tespit ettiğini ve anında ekrandaki yüze yansıttığını söyledi.

Robotlar kitap okumak dışında önceden programlanmış yazılımı kullanarak şarkılar söylüyor ve çocuklarla alfabe oyunları oynuyor.

Dört aylık pilot program 1,37 milyon dolar yatırım yapan hükümet tarafından destekleniyor.

Bilim adamları 2009’dan bu yana İngilizce, matematik, fen ve diğer dersleri farklı seviyelerde öğreten, 5 ila 8 milyon won fiyatlı robotlar geliştirmek için pilot programlar uyguluyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız