Sabih Kanadoğlu dinleniyormuş

Ergenekon Soruşturması kapsamında dün evinde arama yapılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun teknik takibe takıldığı ortaya çıktı.

Haberler 10.01.2009 - 15:19

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılığın başvurusuyla İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen izinde Cumhuriyet Gazetesinin bombalanması ve Danıştay 2. Dairesine düzenlenen saldırının Ergenekon örgütünce yapıldığı öne sürülüyor. 2 sayfalık izinde dikkat çeken ise Sabih Kanadoğlu’nun teknik takibe takılmış olduğu.

Bu bölüm kararda, “Yürütülen teknik takip çalışmaları sonucunda örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu değerlendirilen şüphelinin adreslerinde bulundurulması muhtemel delil ve dokümanların elde edilmesi amacıyla arama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” deniliyor.

Teknik takibin dinleme ve fiziki takip olarak yapıldığı bilinmekle birlikte, Sabih Kanadoğlu’nun telefonlarının mı dinlendiği, yoksa aynı operasyonda gözaltına alınan diğer zanlılıların dinlenirken bu kişilerle görüşmelerinin mi tesbit edildiğine yer verilmiyor. İzin yazısında Kanadoğlu için şüpheli sıfatı kullanılması da dikkat çekiyor.

NTV İstihbarat Şefi Erdoğan Durna konuyla şu bilgileri veriyor: “Arama izninde ‘yürütülen teknik takip çalışmaları sonucunda örgüt mensuplarıyla irtibatlı olduğu değerlendirilen şüphelinin (Sabih Kanadoğlu kastediliyor)’ deniyor. Ya Sabih Kanadoğlu’nu dinlemeye aldılar ya da diğer dinleme yapılan diğer sanıklarla irtibatı, telefon görüşmeleri oldu. Dün Ankara’da gözaltına alınan kişiler var. YÖK Başkanı, MGK Eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, Emekli Orgeneral Kemal Yavuz var. Bu insanlarla görüşmüş olabilir. Şüpheli deniyor Kanadoğlu için. Kanadoğlu’nun şüpheli olarak gösterilmesi ilerde açılacak davada sanık olacağını gösteriyor.”

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız