Sivas'ta kış soğukları: Türkiye'nin en düşük hava sıcaklığı ölçüldü

Meteoroloji verilerine göre, Türkiye'nin en düşük hava sıcaklığı 2.2 derece ile Sivas'ın İmranlı ilçesinde ölçüldü. Bugüne kadar ağustos ayında kentte ölçülen en düşük hava sıcaklığı ise 6.2 derece olarak kayıtlara geçmişti.

Haberler İHA 20.08.2020 - 11:27 Son Güncelleme : 20.08.2020 - 11:33

Sivas'ta son yılların en soğuk ağustos ayı yaşanıyor.

GECELERİ 10'UN ALTINA DÜŞEN SICAKLIKLAR KIŞI ARATMIYOR

Karasal iklimin hakim olduğu Sivas’ta gündüzleri sıcak geceleri ise soğuk geçerken son günlerde geceleri 10 derecenin altına düşen hava sıcaklıkları kış günlerini aratmadı.

2.2 DERECE İLE EN SOĞUK AĞUSTOS REKORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre geçtiğimiz gece Türkiye’deki en düşük hava sıcaklığı 2.2 derece ile Sivas’ın İmranlı ilçesinde ölçüldü.

BUGÜNE KADAR AĞUSTOS AYININ EN DÜŞÜK SICAKLIĞI 6.2'YDİ

Bugüne kadar 20 Ağustos tarihlerinde Sivas'ta ölçülmüş en düşük hava sıcaklığı ise 6.2 derece olarak kayıtlara geçmişti. Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları yine Sivas’ın Atınyayla ilçesinde 4.6, Kangal ilçesinde 4.8 ve Yıldızeli ilçesinde 5.7 derece oldu. Sivas ve diğer ilçelerinde de en düşük hava sıcaklığı 10 derecenin altında ölçüldü.

GÜN İÇERİSİNDE İSE SICAKLIK 25 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKIYOR

Gece kış soğuklarının yaşandığı Sivas’ta gün içerisinde ise hava sıcaklığı 25 derecenin üzerine çıkıyor.

VİDEO: SOĞUK HAVA KALP KRİZİNİ TETİKLER Mİ?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız