SON DAKİKA HABERİ: MSB'den ABD ile F-35 görüşmelerine ilişkin açıklama

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye ile ABD arasındaki F-35 istişarelerinin ikinci turu ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleşti. Heyetlerin istişarelerin devamı konusunda mutabık kaldığı vurgulanırken, üçüncü toplantının 2023'ün ilkbahar aylarında Ankara'da icra edilmesinin planlandığının altı çizildi.

Haberler 19.01.2023 - 20:25 Son Güncelleme : 19.01.2023 - 20:43

Son dakika haberi! Türkiye ile ABD arasındaki F-35 istişarelerinin ikinci turu ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleşti.

Görüşmeye ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Açıklamada, Türk ve ABD Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri arasında ilki Ankara'da gerçekleştirilen F-35 istişarelerinin ikincisinin ABD'nin başkenti Washington'da yapıldığı belirtildi.

Heyetlerin istişarelerin devamı konusunda mutabık kaldığı vurgulanırken, üçüncü toplantının 2023'ün ilkbahar aylarında Ankara'da icra edilmesinin planlandığının altı çizildi.

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alması üzerine ABD Türkiye'yi F-35 projesinden çıkarma kararı almıştı. Türkiye için üretilen F-35'leri teslim etmeyen ABD, Türkiye'nin proje kapsamda ödediği 1 milyar 400 milyon dolarlık ödemeyi de iade etmemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız