Taksim 1 Mayıs’a hazırlanıyor

İstanbul'da, 32 yıl aradan sonra ilk kez Taksim Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs öncesi hazırlıklar devam ediyor. Geniş bir katılım beklenen yürüyüşün güzergahları ve program belli oldu.

Haberler NTV Haber 25.04.2010 - 15:35

Taksim'de kutlanacak 1 Mayıs'a 6 işçi ve memur konfederasyonu birlikte hazırlanıyor.

Yürüyüş güzergahları ve toplanma saatleri belirlendi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün konuyla ilgili olarak, “Üç tane büyük güzergahtan kortejlerimizi gelecekler, Gümüşsuyu Dolmabahçe dediğimiz hattan Hak İş ve Memur Sen geleceki. Şişli Mecidiyeköy hattından DİSK KESK ve diğer meslek örgütleri TMMOB gelecekler. Bir diğer önemli kortejimiz ise Tarlabaşı Şişhane denilen hattan gelecekler. Kazancı Yokuşu’nun oraya şehitlerin anılması için karanfiller bırakılacaklar ve saat 13:00 gibi 1 Mayısı başlatmak istiyoruz” dedi.

1 Mayıs Marşı’nı bir çok sanatçının katılımıyla Ruhi Su Korosu seslendirecek. Piyanoda Timur Selçuk olacak. Koroyu yönetecek kişi ise 1 Mayıs Marşı’nın sözlerini yazan Sarper Özhan.

Bu yıl Taksim 1 Mayıs alanında sorumluluk sendika görevlilerinde olacak. Arama noktalarından sonra 1000’i aşkın sendikalının görevli olması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız