'TÜSİAD'ın görüşü belli'

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, seçim barajı hakkında "TÜSİAD'ın görüşü uzun yıllardır bu konuda bellidir. Bize göre Türkiye'de baraj yüksektir" diye konuştu.

Haberler Anadolu Ajansı 04.12.2014 - 18:30

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, Brüksel dönüşü düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

Dinçer, seçim barajı hakkında TÜSİAD'ın görüşünün sorulması üzerine, şunları ifade etti:

"TÜSİAD'ın görüşü uzun yıllardır bu konuda bellidir. Bize göre Türkiye'de baraj yüksektir. Malum anayasamız temsili adalet, yönetimde istikrar ilkesini belirtmiştir ama bir yüzde koymamıştır. Bu daha sonra konulan yasalarla belirlenmiştir. Bu hükümetten de önce konulmuş bir seviyedir.

Malum AK Parti hükümetinden de önce, 2002'den önce, hükümetler silsilesi tarafından konulmuş, uygulanmış bir seviyedir. Dünyada görülmemiş, ne Türkiye'nin batısında ne de doğusunda demokratik bir ülkede görülmemiştir.

Yıllardan beri, düşürülmesi için hem iktidar, hem muhalefet partileri ile görüştük. Bugüne kadar gerçekleşmedi."

Dinçer, ayrıca bedelli askerlik konusunda soru üzerine, "Bizim TÜSİAD olarak bedelli askerlik konusunda herhangi bir pozisyonumuz yok" ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız