Umut Oran: Sezer'in kızları işten çıkartıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iki kızının Eximbank’taki işlerinden çıkartıldığını iddia etti.

Haberler NTV Haber 18.12.2012 - 12:43

Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iki kızının Eximbank’taki işlerinden çıkartıldığı iddia edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran iddiayı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Umut Oran soru önergesinde, Sezer’in kızları Ebru Akbatur ve Zeynep Kısacıkoğlu’nun uzun zamandır çalıştıkları Eximbank’tan çıkartıldıklarını öne sürerek, Babacan'a, "Sezer'in çocukları olmaları aleyhlerine karar çıkmasına, ayrımcılığa tabi tutulmalarına mı yol açtı?" diye sordu.

Eximbank'ın İstanbul'a taşınması nedeniyle 36 personelin iş akitlerinin feshedildiğini dile getiren Oran, bu kişilerin işsiz bırakılmasının kurum politikasına ve kamu vicdanına uygun olup olmadığının yanıtını istedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız