Venedik George Clooney ile başladı

68. Venedik Film Festivali, George Clooney'nin yeni filmi 'The Ides of March' ile başladı.

Haberler 31.08.2011 - 16:44

Dünyanın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali, ünlü Hollywood yıldızı George Clooney'nin son yönetmenlik deneyimi olan 'The Ides of March' adlı filmin ilk dünya gösterimi ile açıldı.

Ünlü yıldızları ağırlayacak olan festivalin konukları arasında Madonna, Al Pacino, Colin Firth, Keira Knightley, Matthew McConaughey, Kate Winslet, Matt Damon, Jude Law ve Gwyneth Paltrow yer alıyor. Festival için dünyanın dört bir yanından bağımsız film yapımcıları, oyuncular ve paparazziler Venedik'e geldi.

George Clooney'nin politik drama filmi, 10 Eylül'de sahibini bulacak Altın Aslan ödülü için yarışan 23 filmden biri.

Venedik jürisinin başkanlığını, "Black Swan" adlı filmiyle geçen yılki Oscar ödüllerinde büyük başarı kazanan Amerikalı yönetmen Darren Aronofsky yapacak.

Roman Polanski'nin Yasmina Reza'nın ödüllü oyunundan uyarladığı Carnage, David Cronenberg'in Sigmund Freud ve Carl Jung'u biraraya getiren filmi 'A Dangerous Method' ve Steven Soderbergh imzalı gerilim Contagion festivalin şimdiden en çok merak edilen filmleri.

Venedik'te gösterimi yapılacak filmler arasında Alexandre Sokurov'un Faust'u ve Marjane Satrapi ve Vincent Paronnaud'un Poulet aux Prunes'i dikkat çekiyor.

Venedik Festivali'nde toplamda 66 film ilk kez görücüye çıkacak.

Festivalde, geçen yıl en iyi film ödülü altın aslanı, Sofia Coppola'nın yönettiği ''Somewhere'' kazanırken, Seren Yüce'nin yönetmenliğini yaptığı ''Çoğunluk'' filmi de geleceğin aslanı ödülüne layık görülmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız