Yeni havalimanında bin kişilik test

Açılış için geri sayımın devam ettiği yeni havalimanında yolcu testi yapıldı. Bin kişinin katıldığı test başarıyla tamamlandı.

Haberler DHA 27.09.2018 - 15:40

29 Ekim’de açılacak İstanbul yeni havalimanında bin kişinin katıldığı ilk yolcu testi başarıyla gerçekleştirildi.

Büyük açılış için sayılı günler kalan İstanbul yeni havalimanında ‘Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Taşınması (ORAT)’ başladı.

Havalimanında yapılan ilk testte gerçek çalışanlardan oluşan bin kişi, iki bin bagaj, iki uçak ve elli yer hizmetleri ekipmanları yer aldı.

Başarıyla geçen ilk testte yolcular önce havalimanının ilk güvenlik kontrol noktasında geçerek check-in noktalarına ulaştı.

Yolcuların check-in işleminin ardından körüğe yanaşan Türk Hava Yolları uçağına binmek için son kontrol noktasına gelmesiyle birlikte test başarıyla tamamlandı.

Test sırasında bilgi işlem alt yapısı, güvenlik noktaları, bagaj gönderme sistemleri, kontuarlar, uçuş bilgi ekranları test edildi. Test sırasında yaşanılan aksaklıklar ise tek tek raporlandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız