"Yeşil Eyfel Kulesi"

Fransızlar, 20’nci yüzyılın başından bu yana sembolleri olan Eyfel Kulesi'ni kentleşme ve çevrecilik konularında yeni bir anlayışın sembolü haline getirmek istiyor.

Haberler 12.12.2011 - 07:05

Eyfel Kulesi gelecek yıldan itibaren yeşil bitkilerle giydirilecek. Kulenin ağırlığı 378 tonu bulacak 600 bin bitkiyle donatılması hedefleniyor.

Projenin tasarımcıları Eyfel Kulesi'nin bu şekilde “Paris’in ciğeri” haline geleceğini ve kulenin karbondioksit emici işlev göreceğini söylüyor. Kulenin bitkiler sayesinde oksijen üreteceği, çevredeki ses kirliliğini azaltacağı, ağır ve kirletici metalleri çekeceği ve bölgede yepyeni bir mikroklima oluşmasına katkı sağlayacağına da işaret ediliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız