Zirve davasında sürpriz gelişme

Zirve Yayınevi cinayeti davasında 5 yıldır davaya bakan iki üye hakim, duruşma savcısı ve eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon hakkında iddianame hazırlayan savcı görevlerinden alındı.

Haberler NTV Haber 31.08.2012 - 17:53

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin olarak eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve eski Malatya Alay Komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger'in de aralarında bulunduğu 19 sanığın yargılanmasına pazartesi günü başlanacak.

Dava için Malatya'ya giden müdahil avukatlar ilginç bir gelişmeyle karşılaştı. Davanın görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iki üye hakimi, soruşturmayı yürüten savcı Şeref Gürkan ve son iddianameyi hazırlayan savcı İsmail Aksoy, 3. Yargı Paketi kapsamında başka görevlere atandı.

Müdahil avukatlardan Erdal Doğan, "Yeni görevlendirmeler yargının bütünlüğü ve devamlılığı açısından davayı olumsuz etkileyecek. Bu durum, yargılamanın amacı olan maddi gerçeğin ortaya çıkartılmasını da etkileyecek" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız