Çin’de kopyaya kameralı önlem

Çin, gelecek hafta ülke genelinde yapılacak üniversiteye giriş sınavlarında kopya çekilmesini engellemek amacıyla 60 bin salona kamera yerleştirecek.

Haberler Anadolu Ajansı 05.06.2009 - 16:20

BBC'nin haberinde, daha önceki üniversiteye giriş sınavlarında öğrencilerin yüksek teknoloji kullanarak dışarıdan cevap temin ettiğinin anlaşılması ve bunun önüne geçilememesi üzerine, sınavların yapılacağı salonlara kamera yerleştirilmesine karar verildiği bildirildi.

Daha önce, 10 kadar veli ve öğretmen, sınava giren öğrencilerin kopya çekmesine yardımcı oldukları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bazı öğrencilerin, küçük radyo vericileri ve cep telefonları aracılığıyla dışarıyla bağlantı kurarak kopya çektiği belirtiliyor.

Çin'de gelecek hafta yapılacak üniversiteye giriş sınavlarına 10 milyondan fazla öğrenci katılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız