Egzotik hayvanlar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Minyatür tembel hayvan, “Asya tek boynuzlu atı” ve rondo cüce maymunu adıyla bilinen Afrika lemuru Londra Zooloji Derneği’nin genetik olarak farklı ve tehlike altındaki memeliler listesine eklendi.

Haberler 25.11.2010 - 15:26

Dünyanın 100 en benzersiz ve tehlike altındaki memeli türünü içeren evrimsel olarak farklı ve dünya çapında tehlike altındaki hayvanlar (EDGE) listesinde birinciliği uzun gagalı ekidnelerinin üç türü paylaşıyor.

EDGE Programı Yöneticisi Carly Waterman, “EDGE memelileri eşsiz hayvanlar ve dünyadaki hayatın gerçek çeşitliliğini temsil ediyorlar,” diye konuştu.

Waterman, “Eğer bu türlerin yok olmasına izin verirsek olağanüstü özellikleri ve benzersiz davranışları yok olup gidecek,” diye ekledi.

uzun gagalı ekidne
Listede ismini İngiliz vahşi hayat programcısı David Attenborough’dan alan Attenborough uzun gagalı ekidne kuşu ve gözleri çok az gören Ganges River yunusu da yer alıyor.

Asya tek boynuzlu atı
Batı bilimi 1992’ye kadar saola olarak da anılan “Asya tek boynuzlu atı”nı bilmiyordu. Bu çekingen hayvan Laos’un ve Vietnam’ın ormanlarında yaşıyor, ama şu anda sadece birkaç düzinesinin hayatta kaldığı zannediliyor.

Çin pangolini
Listedeki en tuhaf yaratıklardan biri pullu karıncayiyen olarak da bilinen Çin pangolini. Bu memeli eti, derisi ve Çin’in geleneksel ilaçlarında kullanılan pulları nedeniyle aşırı avlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız