Gökyüzünde basket şöleni

Basketbol maçı için bu kez saha değil, gökyüzü seçildi. Heyecanın dorukta olduğu maç, görsel bir şölene de sahne oldu. İşte o maçın detayları ve çarpıcı görüntüleri...

Haberler 19.08.2010 - 16:44

Basketbol Milli Takımlar ana sponsoru Türk Hava Yolları, sıradışı bir reklam filmi ile gündemde.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'na destek için çekilen filmde, gökyüzünde bir basketbol maçı yapıldı ve bu da "dünyanın en yüksek ve en hızlı basket maçı" olarak tarihe geçti.

7 paraşütçünün görev aldığı, Rabarba Dijital Ajansı tarafından gerçekleştirilen, yönetmenliğini Emre Şahin'in üstlendiği "Türkler Uçuyor"un çekimleri hiç de kolay olmadı.

Önce İzmir ve Eskişehir'deki atlama noktaları araştırıldı. Daha sonra ise Dünya Basketbol Şampiyonası'nın da yapılacağı Kayseri'deki atlama noktasına karar verildi.

5 BİN METRE YÜKSEKLİĞE ÇIKTILAR
Paraşütçüler, normal atlama yüksekliğinin üzerine çıkarak tam 5 bin metre yüksekliğe ulaştı. Aynı anda düşebilmeleri için toplarının ağırlığınun 7 kilo olması gerekiyordu; bu nedenle özel olarak pota ve basket topları üretildi.

HEYECAN 5 GÜN SÜRDÜ
2 gün boyunca deneme atlayışları yapıldı ve sonunda kamera kayda girdi. Çekimler, yurtdışından özel olarak getirilen ve aksiyon sahnelerinin çekimlerinde kullanılan "go pro" kamerası ile yapıldı ve tam 3 gün sürdü. Paraşütçülerin kasklarına da birer adet kamera yerleştirildi.

Maç sırasında  - her basket topu bir kez kullanılabildiği için - 84 top kullanıldı. Her bir smaç 250 km hızla potayla buluştu.

PROJEDE ÜNLÜ SPORCULAR YER ALIYOR
Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan başta olmak üzere Basketbol Milli Takım oyuncularının tam kadro katıldığı çekimler İstanbul'da noktalandı.




Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız