Kahin Paul bu sefer siyasete atıldı

Dünya Kupası'nda yaptığı tahminlerle adı kahine çıkan ahtapot Paul, yeni Rusya devlet başkanının kim olacağını da tahmin etti.

Haberler 16.07.2010 - 16:44

Rusya'nın en popüler gazetelerinden Komsomolskaya Pravda, Rusya'nın yeni devlet başkanının kim olacağını tahmin etmesi için Almanya'nın Oberhausen kentindeki Paul'e ulaşmayı başardıklarını belirterek, ahtapotun, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in isimlerinin yazılı olduğu iki kağıttan birini işaret ettiğini yazdı.

Gazete, Paul'ün tahminini seçim yılı olan 2012'ye kadar açıklamayacağını da kaydetti.

Uzmanlar, 2008 yılında Putin'in yerine geçen Medvedev devlet başkanı olduğundan bu yana, Rusya'da kimin bir numara olduğunun belirli olmadığını ifade ediyor.

Rusya'da Levada Center şirketi tarafından yapılan bir araştırmada Putin yüzde 76 ile ülkenin en etkili şahsiyeti çıkmıştı.

Putin ile Medvedev'in 2012'deki seçimde yarışması bekleniyor. Medvedev, nisan ayında yaptığı açıklamada, yarışa kimin gireceğini beraber kararlaştıracaklarını söylemişti. Putin ise geçen ay, seçim günü yaklaştığında konuyu görüşeceklerini ifade etmişti.

Gazete, Paul ile ayrıca kısa bir "mülakat" da yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız