Neden Feng Shui Uyguluyoruz?

Feng Shui, doğanın döngüleri ve sağladıkları ile uyum içinde yaşama kurallarını bize tarif eder. İnsanın çevre ile denge içinde varolmasını sağlayacak prensipleri anlatır.

Haberler 18.02.2009 - 11:27

Feng Shui, doğanın döngüleri ve sakladıkları ile uyum içinde yaşama kurallarını bize tarif eder. İnsanın çevre ile denge içinde varolmasını sağlayacak prensipleri anlatır.

Tüm dünyada , sadece bir dekorasyon sanatı olarak anlatılmaya çalışılan Feng Shui elbette , sadece bu değildir. Adının anlamı, rüzgar ve su olan Feng Shui, insana doğa ile uyum içinde bir yaşam yaratmanın ipuçlarını verir. Geriye izleri takip etmek kalır.

Feng Shui uyguluyoruz, çünkü onunla yaşama karşı şanslarımızı artırabiliyor, doğanın enerji döngülerini kavrayabiliyoruz. Uyguluyoruz, çünkü hayata karşı büyük kazançlar getiriyor.

Feng Shui, Chi'nin düzeni üzerine bir çalışmadır. Kişinin, çevresinde ki en uygun şartları görmesine yardımcı olur. Yapmak ve yapmamak eylemi için en uygun zamanı belirler. Zamanlama sanatıdır.

Değişim halinde olan Chi' nin frekanslarına, yönlerine ve çeşitli özelliklerine göre kişiye uygun yer, zaman , renk, şekil v.s. belirler. Ve elementler devreye girer. Çünkü, Chi' nin döngüsü 5 element'e bağlıdır. Döngüsel değişim Chi'nin etkisi ile gerçekleşir. Chi yaşam enerjimizdir. Sağlık demektir. Yin - Yang Chi' nin yükselen ve alçalan evrelerine verilen isimdir.

Yin alçalır. Yang yükselir. Birbirlerini tamamlayıcıdır. Birbiri olmadan varolamayacak bir ilişki içindedirler. Biri yükselirken, diğeri alçalır.

Yani Feng Shui' den öncede bildiğiniz Chi ve Yin,Yang kavramları, Feng Shui' nin çocuklarıdır. Bu ailenin bütünlüğü çok önemlidir. Dengeyi kurmayı başardığınızda, ince hatlar ile birbirine bağlı olan hayatınızdaki her konuda düzene girer.

Feng Shui bir enerji mimarlığıdır, insanın sadece mekanına değil, ruhuna yapacağı yolculuğun da kullanma kılavuzlarından biridir.
http://www.benimfengshuim.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız