Playboy evinde salgın paniği

Ünlü erkek dergisi Playboy’un sahibinin ve kız arkadaşlarının yaşadığı malikanede lejyoner hastalığı ortaya çıktı.

Haberler 18.04.2011 - 13:04

Los Angeles Bölgesi sağlık yetkilileri yaptıkları incelemeler doğrultusunda şubat ayında  Hugh Hefner'in malikanesinde gerçekleştirilen partiye katılanlarda lejyoner hastalığı görüldüğünü onayladı.

Yapılan araştırma sonucunda 439 kişinin 123’ünde yüksek ateş ve mide bulantısı görüldüğü, 69 kişinin lejyoner hastalığına yakalandığı belirtildi.

Partiye katılanlar, gece boyunca çalışan buhar makinesinin havaya toksik su püskürttüğünü öne sürdü.

LEJYONER HASTALIĞI NEDİR?
"Legionella pneumophila" adlı bakterinin etken olduğu hastalık. Akciğerlere yerleşip zatürreye yol açar. İlk kez, 1976 yılında Philadelphia'da bir otelde Amerikan Lejyonerlerinin toplantısına katılanlarda bir salgın olarak gelişmiş. İzole edilen bakteri, lejyonerlerin anısına Legionella pneumophila olarak adlandırılmıştır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız