Süpermarket zinciri sahibinden rekor bağış

İngiliz Sainsbury's süpermarket zincirinin sahibi, İngiliz Müzesi'ne 25 milyon sterlin yani yaklaşık olarak 58 milyon TL bağışladı. Bu para, müzedeki eserlerin korunması ve ek binanın yapımında kullanılacak.

Haberler 13.09.2010 - 11:13

İngiliz Müzesi Sözcüsü, İngiliz Sainsbury's süpermarket zincirinin sahibi Lord Sainsbury ile uzun süren görüşmelerin ardından gelen bağışın "son derecede cömertçe olduğunu" söyledi.

Uzun zamandır bu proje için çalıştıklarını ve müze için çok değerli bir yatırım olduğunu belirten sözcü, "Bu bağış, üzerinde uzun zaman çalışılan ve konuşulan projenin önemli bir parçası.Şüphesiz ki son derecede cömertçe ve gelecek nesillere faydalı olacak" dedi.

Lord Sainsbury, son 20 yılda sanata en büyük bağışı yapan kişi ünvanını elde etti.

Bir başka hayırsever Sir Paul Getty ise 1985 yılında Ulusal Galeri'ye 50 milyon sterlin, İngiliz Film Enstitüsü'ne de 40 milyon sterlin bağışta bulunmuştu.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız